Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα

    597
    Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα

    Αεροσκάφος Boeing 737 της China Eastern Airlines που μετέφερε 132 άτομα συνετρίβη στην νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με την κινεζική Civil Aviation Administration of China (CAAC). Το αεροσκάφος μετέφερε 123 επιβάτες και διέθετε πλήρωμα εννιά ατομών. Σημειώνεται ότι η σωστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και πως επί του παρόντος ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος.

    Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από το Κουνμίνγκ στην Γκουανγκτσού και συνετρίβη στην περιοχή του Γκουανγκσί, προκαλώντας πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή.

    «Το αεροσκάφος έγινε κομμάτια, αφού προσέκρουσε σε βουνοπλαγιά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος, ηλικίας έξι ετών, έχασε σε διάστημα 3 λεπτών ύψος 26.000 ποδών (7.925 m) πριν εξαφανισθεί από τα ραντάρ στις 14.22 τοπική ώρα.

    Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι σχετικά σπάνια την Κίνα, όπου οι αεροπορικές μεταφορές έχουν σημαντικά αναπτυχθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες και όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

    Το τελευταίο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε τον Αύγουστο 2010, όταν πτήση της Henan Airlines συνετρίβη στην βορειοανατολική Κίνα προκαλώντας τον θάνατο 40 ανθρώπων.

    Ο βαρύτερος απολογισμός ανήκει στην συντριβή, το 1994, ενός Tupolev 154 της China Northwest Airlines λίγο μετά την απογείωση από την Σιάν στην βόρεια Κίνα, με συνέπεια τον θάνατο 160 επιβαινόντων.

    Πολλοί κινέζοι επιβάτες χάθηκαν επίσης τον Μάρτιο 2014 κατά την αινιγματική εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines με προορισμό το Πεκίνο.

     

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.