Άνω των $35 δισ. οι ετήσιοι στόχοι των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Άνω των $35 δισ. οι ετήσιοι στόχοι των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

67
Άνω των $35 δισ. οι ετήσιοι στόχοι των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Στον απόηχο ενός εξαιρετικού έτους και καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στη ναυτιλία συνεχίζει να ανθίζει, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία θέτουν υψηλούς στόχους για την αξία των παραγγελιών που θα εξασφαλίσουν εντός του 2022. Πιο συγκεκριμένα, τόσο η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) όσο και η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), αλλά και η Samsung Heavy Industries (SHI), έχουν θέσει ετήσιους στόχους που ξεπερνούν τους αντίστοιχους του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, η KSOE, η οποία διατηρεί τρεις συνδεδεμένες εταιρείες (Hyundai Heavy Industries, Hyundai Samho Heavy Industries, Hyundai Mipo Dockyard), έχει θέσει ετήσιο στόχο παραγγελιών που αγγίζει τα $17,6 δισ. Επιπλέον, η DSME προσβλέπει σε παραγγελίες αξίας $8,9 δισ. Σημειώνεται ότι KSOE και DSME ευελπιστούσαν σε συγχώνευση, ωστόσο τα σχέδια αυτά δεν έχουν ευδοκιμήσει επί του παρόντος λόγω του «βέτο» που άσκησε η αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, η SHI έχει θέσει ετήσιο στόχο για παραγγελίες πλοίων αξίας $8,8 δισ. για το τρέχον έτος. Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία ναυπηγεία υπερέβησαν σε σημαντικό βαθμό τους αντίστοιχους στόχους τους το 2021.

Φωτό: RYU SEUNG-IL/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.