Οι high-tech κολοσσοί με το βλέμμα στην Ευρώπη

Οι high-tech κολοσσοί με το βλέμμα στην Ευρώπη

48
Οι high-tech κολοσσοί με το βλέμμα στην Ευρώπη

Σε περαιτέρω εξάπλωσή της στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας προσβλέπει η Intel, η οποία ανακοίνωσε επενδύσεις στην Ευρώπη, ύψους 80 δισ. ευρώ, για τα επόμενα δέκα έτη. Κορωνίδα του εγχειρήματος θα είναι για ακόμη μία φορά η βιομηχανία τσιπ, την οποία καλοβλέπει η Intel. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή mega-εργοστασίου παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ.

Η ΕΕ χαιρέτισε την επενδυτική πρωτοβουλία της Intel ως ένα σημαντικό βήμα υπό την ομπρέλα του EUChipsAct. Το EUChipsAct αφορά την ενίσχυση της βιομηχανίας τσιπ της ΕΕ, σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από την ασιατική βιομηχανία, στον απόηχο των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Υπό το EUChipsAct, οι χώρες της ΕΕ θα διαθέσουν περίπου 42 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σε βήματα με επίκεντρο την εξάπλωσή τους έχουν προβεί και οι κύριοι ανταγωνιστές της Intel. Η Nvidia, επίσης αμερικανική εταιρεία, συμμετέχει σε fund το οποίο επενδύει σε τεχνολογικές startups. Εκτός αυτού, η Nvidia γνωρίζει σημαντική επιτυχία στην Κίνα, όπου οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων επιλέγουν τα τσιπ της για τα ημιαυτόνομα οχήματά τους.

Φωτό: Focke Strangmann/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.