Το πρώτο δεξαμενόπλοιο κατανάλωσης LNG στον κρατικό στόλο του Ιράν

Το πρώτο δεξαμενόπλοιο κατανάλωσης LNG στον κρατικό στόλο του Ιράν

107
Το πρώτο δεξαμενόπλοιο κατανάλωσης LNG στον κρατικό στόλο του Ιράν
Φωτό: Sergio Souza/Unsplash

Η κρατική εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων του Ιράν, National Iranian Tanker Company (NITC), σκοπεύει να παραγγείλει το πρώτο Aframax κατανάλωσης LNG της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Shana.

Συγκεκριμένα, ο CEO της NITC, Hossein Shiva, τόνισε ότι η κρατική εταιρεία σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Iran Shipbuilding and Offshore Industries Complex (ISOICO) για την κατασκευή του πλοίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το χωρητικότητας 113.000 dwt πλοίο θα είναι το πρώτο που θα κατασκευαστεί από εγχώριο ναυπηγείο του Ιράν και θα έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει LNG και LSFO. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πλοίων που μπορούν να αξιοποιούν το LNG ως καύσιμο ανέρχεται πλέον σε 710, με τα 269 εξ αυτών ήδη να επιχειρούν στα διεθνή ύδατα, σύμφωνα με έκθεση του DNV. H κίνηση του Ιράν ερμηνεύεται από αναλυτές ως μια προετοιμασία για την επιστροφή στις εξαγωγές πετρελαίου στο ενδεχόμενο να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.