Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Costamare

Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Costamare

1344
Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Costamare

Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2021 κατέγραψε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Costamare Inc., με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κωσταντακόπουλο, εν μέσω ιδιαίτερα πρόσφορων συνιστωσών στις ναυλαγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Costamare κατέγραψε κέρδη $435,1 εκατ. για το 2021 έναντι $8,9 εκατ. το 2020. Συνεπώς, η κερδοφορία της εταιρείας σημείωσε άνοδο ίση με περίπου 4.800%.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επενδυτικές κινήσεις της Costamare για την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου της. Ειδικότερα, η εταιρεία συμφώνησε ή ολοκλήρωσε την πώληση επτά containerships, με τα συνολικά εκτιμώμενα κέρδη από τις πωλήσεις να ανέρχονται σε περίπου $235,8 εκατ. Στον αντίποδα, η Costamare πρόσθεσε στον στόλο της ένα containership και 11 bulk carriers ενώ ακόμη ένα bulk carrier αναμένεται να παραληφθεί εντός του α’ τρίμηνου του έτους, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία των bulk carriers στον στόλο της.

Επιπλέον, η Costamare εισήλθε σε συνολικά 35 συμφωνίες χρονοναύλωσης για containerships της εντός του 2021, οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν συνολικά έσοδα που αγγίζουν τα $1,4 δισ.

Ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, Chief Financial Officer της Costamare δήλωσε τα εξής: «Το 2021 αποτέλεσε ένα έτος ρεκόρ για την Costamare. Με έναν στόλο 123 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 46 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη άνω των $400 εκατ.»

Εκτός αυτού, αναφέρθηκε στις συνιστώσες της αγοράς των containerships που οδήγησαν σε εξαιρετική κερδοφορία ενώ στάθηκε και στην κίνηση της εταιρείας να εισέλθει στην αγορά των bulk carriers, αναφέροντας τα εξής:

«Αναφορικά με την επέκτασή μας στην dry bulk ναυτιλία, εισήλθαμε σε μια αγορά με τις συνθήκες προσφοράς και ζήτησης να ευνοούνται από το ιστορικά χαμηλό orderbook».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.