Πόσα bulk carriers δεξαμενίζονται διεθνώς

Πόσα bulk carriers δεξαμενίζονται διεθνώς

294
Πόσα bulk carriers δεξαμενίζονται διεθνώς

Καθότι οι ναύλοι για τις θαλάσσιες μεταφορές σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται από την προσφορά, σημαντική είναι και η επίδραση των πλοίων που εξέρχονται της παγκόσμιας χωρητικότητας για επισκευές στα διεθνή ναυπηγεία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα δεδομένα της Signal Ocean για τον αριθμό των bulkers που αυτή τη στιγμή δεξαμενίζονται και ως εκ τούτου δεν συμμετέχουν στον «ενεργό» στόλο για τη μεταφορά ξηρών φορτίων.

O μεγαλύτερος αριθμός bulkers για δεξαμενισμό είναι συγκεντρωμένος στην κεντρική Κίνα, καθώς 106 πλοία βρίσκονται στις μονάδες ναυπηγοεπισκευής: 18 Capesizes, 4 Post-Panamaxes, 32 Panamaxes, 32 Supramaxes, 7 Handymaxes και 13 Handysizes.

Η γεωγραφική κατανομή των bulk carriers που βρίσκονται σε ναυπηγεία για επισκευές.
Η γεωγραφική κατανομή των bulk carriers που βρίσκονται σε ναυπηγεία για επισκευές, Πηγή: Signal

Σαράντα τέσσερα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου βρίσκονται σε εγκαταστάσεις στη Θάλασσα του Μαρμαρά και 41 στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις της βόρειας Κίνας. Στη νότια Κίνα δεξαμενίζονται 25 bulk carriers, ενώ στη Μαύρη Θάλασσα και στον Αραβικό Κόλπο εννέα και οκτώ αντίστοιχα.

Συνολικά 269 bulk carriers, μεταφορικής ικανότητας άνω των 20.000 dwt, βρίσκονται επί του παρόντος στις παγκόσμιες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.