Η Shell αγόρασε πετρέλαιο από τη Ρωσία με χαμηλότατο κόστος

Η Shell αγόρασε πετρέλαιο από τη Ρωσία με χαμηλότατο κόστος

1699
Η Shell αγόρασε πετρέλαιο από τη Ρωσία με χαμηλότατο κόστος

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg και της WSJ, η Shell φαίνεται να αγόρασε φορτίο ρωσικού πετρελαίου 100.000 μετρικών τόνων από τη Ρωσία, εξασφαλίζονας μάλιστα εξαιρετικά χαμηλή τιμή, διασφαλίζοντας έκπτωση της τάξης των 28,50 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται μάλιστα, από όσα όλα δείχνουν, για την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους που πραγματοποιείται από τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η Shell θα συνεχίσει να προμηθεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία, ενάντια στο ρεύμα της μαζικής εξόδου εταιρειών δυτικών συμφερόντων από τη Ρωσία.

Η παραπάνω είδηση αφενός καταδεικνύει ότι η Ρωσία αλλά και οι oil traders προβαίνουν σε μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να πουλήσουν το ρωσικό πετρέλαιό, αφετέρου κάνει σαφές πως υπάρχουν ακόμη εταιρείες δυτικών συμφερόντων που είναι διατεθειμένες να το αγοράσουν.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.