Κίνα: Οργιάζουν οι επενδύσεις στον κλάδο μεταφορών

Κίνα: Οργιάζουν οι επενδύσεις στον κλάδο μεταφορών

99
Κίνα: Οργιάζουν οι επενδύσεις στον κλάδο μεταφορών

Η Κίνα επενδύει πολλά στον κλάδο μεταφορών εδώ και πολλά έτη, προσπαθώντας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της παγκοσμίως και να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική της δύναμη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα εκκινήσει νέες σιδηροδρομικές γραμμές συνολικού μήκους 3.300 χλμ. εντός του 2022. Την ίδια ώρα, 8.000 χλμ. γραμμών ταχείας μεταφοράς θα επεκταθούν ή θα εκσυγχρονιστούν.

Σημειώνεται ότι οι σιδηροδρομικές υποδομές της Κίνας έχουν εκσυγχρονιστεί σημαντικά τα τελευταία έτη. Μέχρι το πέρας του 2021, το συνολικό μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου μεταφορών υψηλών ταχυτήτων ξεπέρασε τα 40.000 χλμ.

Παράλληλα, στην Κίνα θα εκκινήσουν λειτουργίες για οκτώ πιστοποιημένα πολιτικά αεροδρόμια, ενώ το Πεκίνο έχει σημαντικές βλέψεις αναφορικά και με τις εμπορικές αερομεταφορές. Ενδεικτικά, η ασιατική χώρα προσβλέπει στο να καταστεί σημαντικός παίκτης της αγοράς μετατροπών αεροσκαφών, με σχέδιο για την εκκίνηση δεκαπέντε γραμμών παραγωγής για τη μετατροπή αεροσκαφών εντός του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι κινεζικές κρατικές εταιρείες επενδύουν σημαντικά και στη ναυτιλία. Εντός του 2021, η China Development Bank επένδυσε σημαντικά τόσο σε αγοραπωλησίες όσο και σε παραγγελίες tankers και bulk carriers, διαθέτοντας άνω των $1,4 δισ., ενώ η Cosco αποτελεί conglomerate με διεθνή έκθεση, που διαχειρίζεται πλοία και λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.