Πληθώρα παραγγελιών και αγοραπωλησιών πλοίων εντός του έτους

Πληθώρα παραγγελιών και αγοραπωλησιών πλοίων εντός του έτους

173
Πληθώρα παραγγελιών και αγοραπωλησιών πλοίων εντός του έτους

Η αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα η οποία κατεγράφη το 2021 στη ναυτιλία συνεχίζεται και εντός του 2022. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 160 αγοραπωλησίες και 130 παραγγελίες πλοίων.

Σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία (21-25/2) έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, την εβδομάδα με πέρας τις 25 Φεβρουαρίου σημειώθηκαν αρκετές αγοραπωλησίες bulk carriers, ενώ η κινητικότητα στη second-hand αγορά των tankers ήταν πιο νωχελική.

Όσον αφορά τις παραγγελίες πλοίων, το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε επικεντρωμένο στην αγορά LNG, με τις παραγγελίες να αφορούν κυρίως LNGCs αλλά και πλοία τροφοδοσίας LNG. Εκτός αυτού, έλαβαν χώρα παραγγελίες και για containerships μεταφορικής ικανότητας 7.000 TEUs.

Τέλος, μειωμένη εμφανίστηκε η δραστηριότητα στην αγορά διαλύσεων, λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας αναφορικά με την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη. Επί του παρόντος, μέσα στο έτος έχουν πωληθεί προς διάλυση πλοία συνολικής χωρητικότητας που αγγίζει τα 2,1 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.