Η Κίνα, γη της επαγγελίας για τις μετατροπές αεροσκαφών

Η Κίνα, γη της επαγγελίας για τις μετατροπές αεροσκαφών

130
Η Κίνα, γη της επαγγελίας για τις μετατροπές αεροσκαφών

Η παρουσία κολοσσών των αερομεταφορών εντός της κινεζικής επικράτειας συνεχίζει να αυξάνεται, με πρόσφατες επενδύσεις να επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στις μετατροπές αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, οι γραμμές παραγωγής για τη μετατροπή αεροσκαφών (Boeing Converted Freighters – BCF) της Boeing στην Κίνα θα φτάσουν τις δεκαπέντε μέχρι το πέρας του τρέχοντος έτος.

Ειδικότερα, η Boeing, σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες, θα διευκολύνει την παραγωγή Boeing Converted Freighters στην Κίνα, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης. Δώδεκα γραμμές παραγωγής θα αφορούν 737-800BCF projects και τρεις γραμμές 737-300 BCF projects.

Το 737-300 BCF project είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, με πάνω από 100 παραγγελίες επί του παρόντος, σύμφωνα με δεδομένα της Boeing China. Τα εν λόγω cargo freighters μπορούν να μεταφέρουν 51,6 τόνους εμπορευμάτων και να πετάξουν σε ύψος έως και σχεδόν 6,2 χλμ.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κλάδος των εμπορικών αερομεταφορών συνεχίζει να ανθίζει στην Κίνα καταδεικνύεται από το ότι η Airbus παρέδωσε 142 εμπορικά αεροσκάφη στην κινεζική αγορά εντός του 2021.

Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Airbus, η παγκόσμια αγορά εμπορικών αερομεταφορών θα επανέλθει σε προ-πανδημικά επίπεδα μεταξύ του 2023 και του 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.