ΜΑΝ και Hyundai δίνουν τα χέρια με στόχο τη μείωση των ναυτιλιακών...

ΜΑΝ και Hyundai δίνουν τα χέρια με στόχο τη μείωση των ναυτιλιακών εκπομπών

157
ΜΑΝ και Hyundai δίνουν τα χέρια με στόχο τη μείωση των ναυτιλιακών εκπομπών

Η MAN Energy Solutions υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Hyundai Global Services (HGS) του ομίλου Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ), προκειμένου να παράσχει τη λύση Overridable Power Limitation (OPL) στους MAN B&W κινητήρες χαμηλών στροφών που κατασκευάζει το Engine & Machinery Division (HHI-EMD) της HHI.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία σε πρώτη φάση θα έχει ισχύ δύο χρόνια, η HGS θα μεταπωλεί τη λύση OPL της MAN ES για όλους τους ME και MC κινητήρες που κατασκευάζει η HHI-EMD και φέρουν την επωνυμία MAN B&W, ενώ για τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πελατών της θα αναλαμβάνει και την εγκατάσταση του συστήματος στους κινητήρες.

Η ανάπτυξη της λύσης OPL ωθείται από την εισαγωγή του κανονισμού MEPC 335(76) του ΙΜΟ, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023 και θα απαιτεί από τα πλοία που βρίσκονται σε υπηρεσία να συμμορφώνονται με τον Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης των Υφιστάμενων Πλοίων (EEXI). H MAN Energy Solutions ανέπτυξε τη λύση OPL, θέλοντας να καλύψει την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των πλοιοκτητών για μια απλή και οικονομική λύση, η οποία θα εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τον επικείμενο κανονισμό. Το σύστημα OPL μειώνει τις ανθρακικές εκπομπές, περιορίζοντας τη μέγιστη ισχύ του κινητήρα, και ως εκ τούτου και την κατανάλωση καυσίμου, σε μια τιμή μικρότερη από εκείνη για την οποία αυτός είχε αρχικά σχεδιαστεί και πιστοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη MAN ES, η νέα συμφωνία θα παρέχει στους πλοιοκτήτες μια λύση η οποία θα εξασφαλίσει την έγκαιρη συμμόρφωση με τον δείκτη EEXI χωρίς να διαταράσσονται οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στις προσπάθειες του ναυτιλιακού κλάδου για την επίτευξη του στόχου των μηδενικών καθαρών εκπομπών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.