Οι ΗΠΑ καθαρός εισαγωγέας πετρελαίου και το 2022

Οι ΗΠΑ καθαρός εισαγωγέας πετρελαίου και το 2022

109
Οι ΗΠΑ καθαρός εισαγωγέας πετρελαίου και το 2022

Οι υψηλότερες εισαγωγές πετρελαίου έναντι των εξαγωγών το 2022 θα καταστήσουν τις ΗΠΑ καθαρό εισαγωγέα μαύρου χρυσού, κάτι που συνέβη ξανά το 2021. Αντιθέτως, το 2020 οι ΗΠΑ, έχοντας εξαγάγει περισσότερο πετρέλαιο απ’ ό,τι εισήγαγαν, κατέστησαν καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου, σύμφωνα με πρόσφατο report της αμερικανικής Energy Information Administration (EIA).

Ενώ οι ΗΠΑ εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αποτελούν καθαρό εξαγωγέα πετρελαϊκών προϊόντων, παραδοσιακά αποτελούν καθαρό εισαγωγέα αργού πετρελαίου. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά σε μηνιαία βάση, εξήγαγαν περισσότερο πετρέλαιο απ’ ό,τι εισήγαγαν. Το 2020, η «βουτιά» της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και οι χαμηλές τιμές αποθάρρυναν τις χώρες εξαγωγής πετρελαίου από το να αυξήσουν την παραγωγή και επέτρεψαν στις ΗΠΑ να εξαγάγουν περισσότερο πετρέλαιο συγκριτικά με το παρελθόν, ανέφερε η EIA.

Φέτος, οι καθαρές εισαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ εκτιμώνται κατά μέσο όρο στα 3,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα και συνεπώς και φέτος θα καταστούν καθαρός εισαγωγέας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.