Διατηρείται το θετικό momentum στα bulkers και τα containerships

Διατηρείται το θετικό momentum στα bulkers και τα containerships

225
Διατηρείται το θετικό momentum στα bulkers και τα containerships

Θετικά παραμένουν κατά κύριο λόγο τα σημάδια στις ναυλαγορές των bulkers και containerships, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons.

Η απόδοση των μεγαλύτερων μεγεθών κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των μικρότερων στη ναυλαγορά των bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη στη spot αγορά για Capesize χωρίς scrubber σημείωσαν πτώση 28% σε εβδομαδιαία βάση, φθάνοντας τα $8.047/ημέρα. Αντιθέτως, η ναυλαγορά των Handysizes αυξήθηκε κατά 11% σε εβδομαδιαία βάση, με τον μέσο όρο των κερδών ταξιδιού να ανέρχεται σε $24.000/ημέρα.

Παράλληλα, ισχυρή παραμένει η ναυλαγορά των containerships και δη εκείνη των χρονοναυλώσεων, όπου η ζήτηση παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από την προσφορά, συντελώντας σε διατήρηση της ανοδικής πορείας των ναύλων. Ο εξειδικευμένος δείκτης της Clarksons “Clarksons Containership Charter Index” κατέγραψε περαιτέρω άνοδο 2%, φθάνοντας επίπεδα ρεκόρ της τάξεως των 420 μονάδων.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε παραγγελία για feeder boxship μεταφορικής ικανότητας 2.700 TEUs. Σημειώνεται ότι εντός του 2022 έχει συμφωνηθεί συνολικά η ναυπήγηση 116 πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.