Star Bulk: Xαμόγελα για τα κέρδη ρεκόρ

Star Bulk: Xαμόγελα για τα κέρδη ρεκόρ

1082
Star Bulk: Xαμόγελα για τα κέρδη ρεκόρ

Χαμόγελα για την εισηγμένη στον Nasdaq Star Βulk, με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Παππά, έφερε ο οικονομικός απολογισμός του 2021. H εταιρεία κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, τόσο για το δ’ τρίμηνο του έτους όσο και επί του συνόλου του. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της Star Bulk για το δ’ τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα $300,2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 980% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2020 ($27,8 εκατ.). Όσον αφορά συνολικά το 2021, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $680,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6.915% σε σύγκριση με το 2020, όποτε και τα κέρδη της είχαν διαμορφωθεί στα $9,7 εκατ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παππάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς το 2021 συντέλεσαν στο να καταγράψει η εταιρεία ρεκόρ κερδοφορίας.

Παράλληλα, παραμένει αισιόδοξος για τις προοπτικές των dry αγορών, λόγω των ευνοϊκών συνιστωσών ζήτησης και προσφοράς τα επόμενα έτη. Οι επικείμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν θετικές βλέψεις για το μέλλον των dry.

Τέλος σημειώνεται ότι βάσει δεδομένων Δεκεμβρίου 2021 η Star Bulk διαθέτει στόλο 128 bulkers διαφόρων μεγεθών.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.