DP World: Άνοδος 9,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2021

DP World: Άνοδος 9,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2021

45
DP World: Άνοδος 9,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2021

Σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους υπό διαχείριση λιμένες του κατέγραψε ο κολοσσός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων DP World. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, η αύξηση της διακίνησης διαμορφώθηκε στο 9,4% για το 2021. Πιο συγκεκριμένα, στους υπό διαχείριση τερματικούς της εταιρείας ανά τον κόσμο, διακινήθηκαν 77,9 εκατ. TEUs όλο το 2021.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DP World, Sultan Ahmed bin Sulayem, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η εκκίνηση του 2022 δείχνει θετικά σημάδια και ότι αναμένεται το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της DP World να συνεχίσει να αυξάνεται. Ωστόσο, η πανδημία και η επιμένουσα κρίση των εφοδιαστικών αλυσίδων, σε συνάρτηση με τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τη γεωπολιτική αστάθεια, προξενούν κάποια αβεβαιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η DP World διεύρυνε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της εντός του 2021. Ενδεικτικά, ήλθε σε συμφωνία με fund με σκοπό επενδύσεις συνολικού ύψους $7,5 δισ. Επιπλέον, βάσει άλλης συμφωνίας της με τον βρετανικό όμιλο CDC, θα διατεθούν από κοινού $1,7 δισ. για επενδύσεις στην Αφρική.

Η Αφρική φαίνεται πως κεντρίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον της DP World. Άλλωστε, στις 2 Φεβρουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με την κυβέρνηση της Αγκόλας, βάσει του οποίου θα εξερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εφοδιαστικών αλυσίδων της αφρικανικής χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.