Διεθνείς συνέργειες για τις υψηλές τιμές πετρελαίου

Διεθνείς συνέργειες για τις υψηλές τιμές πετρελαίου

87
Διεθνείς συνέργειες για τις υψηλές τιμές πετρελαίου

Η αμερικανική κυβέρνηση διεξάγει συζητήσεις με χώρες που παράγουν, αλλά και καταναλώνουν πετρέλαιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές.

«Με τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο, συνομιλούμε σχετικά με προτεινόμενες αυξήσεις παραγωγής. Με τις χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο συνομιλούμε σχετικά με τη διάθεση ποσοτήτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους» δήλωσε η Ψάκι στους δημοσιογράφους.

Το Νοέμβριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για τη διάθεση 50 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα των ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στις εξισορρόπηση των τιμών του πετρελαίου, που βρίσκονται λίγο πιο κάτω από το υψηλότερο επίπεδο επταετίας.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν περαιτέρω αποδεσμεύσεις ποσοτήτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα σε συνεργασία με άλλες χώρες, η Ψάκι πρόσθεσε: «Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι».

Η ίδια πρόσθεσε: «Κανένας δεν μπορεί να περιορίζει τη διάθεση σε βάρος του Αμερικάνου καταναλωτή, ειδικότερα, καθώς η ανάκαμψη από την πανδημία συνεχίζεται και όλοι οι παραγωγοί πετρελαίου σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορούν να παράγουν σε επίπεδα που καλύπτουν τη ζήτηση, μειώνοντας τις υψηλές τιμές».

Φωτό: Sean Gardner/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.