Η Κασπία Θάλασσα αλλάζει τις συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Η Κασπία Θάλασσα αλλάζει τις συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

277
Η Κασπία Θάλασσα αλλάζει τις συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Αυξάνεται η θαλάσσια συνδεσιμότητα Ασίας-Ευρώπης μέσω της Κασπίας Θάλασσας, καθώς σύντομα δύο πλοία θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια μεταξύ Μπακού και Τουρκμένμπασι. Τα πλοία «Shair Sabir» και «Mahmud Rahimov» θα διαχειρίζονται οι ADY Container LLC και Turkmenistan Transport and Logistics Center OJSC.

Στόχος του project είναι να ενισχυθούν οι συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ Κίνας-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν-Τουρκμενιστάν-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας-Τουρκίας και Ευρώπης. Η διηπειρωτική πολυτροπική σιδηροδρομική αυτή διαδρομή δημιουργήθηκε το 2019, με τη συμμετοχή της Azerbaijan Railways CJSC και των κρατικών σιδηροδρόμων των αντίστοιχων χωρών. Toν Δεκέμβριο του 2021, η Τουρκία επίσης εντάχθηκε στο route. Επί του παρόντος, εμπορευματοκιβώτια στο εν λόγω route μεταφέρονται από την Τουρκία μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου Baku-Tbilisi-Kars, όπως επίσης και από τα λιμάνια της Γεωργίας Poti και Batumi προς Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιστάν.

Μάλιστα, η μεταφορά εμπορευμάτων στο εν λόγω route αυξήθηκε κατά 101% το 2021 σε σχέση με το 2020. Στόχος των χωρών που συμμετέχουν είναι η βελτίωση της συνδεσιμότητας, η αύξηση του όγκου μεταφερόμενων προϊόντων και η μείωση του χρόνου μεταφοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.