Νέο κύμα παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Νέο κύμα παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

588
Νέο κύμα παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Παραγγελίες αξίας $583 εκατ. εξασφάλισε πρόσφατα η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα, η KSOE θα κατασκευάσει τα προσεχή έτη δύο Ro-Ro κατανάλωσης LNG, ένα LNG bunker και έξι containerships μεταφορικής ικανότητας 2.800 TEUs. H παραλαβή των πλοίων θα ξεκινήσει σταδιακά από το β’ εξάμηνο του 2022. Ο στόχος της KSOE σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες φέτος είναι στα $17,4 δισ., όταν το 2021 ο στόχος άγγιζε παραγγελίες ύψους $14,9 δισ.

Την ίδια ώρα, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου ότι εξασφάλισε νέες παραγγελίες $1,5 δισ. για τη ναυπήγηση οκτώ πλοίων.

Οι παραγγελίες αφορούν τη ναυπήγηση δύο LNG carriers και έξι containerships για λογαριασμό ευρωπαϊκών εταιρειών. Τα πλοία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το β’ εξάμηνο του 2025. Το περασμένο έτος, ο νοτιοκορεατικός ναυπηγικός όμιλος εξασφάλισε παραγγελίες ύψους $10,86 δισ., ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο των $7,7 δισ. Εντός του 2022, η Daewoo ήδη έχει συνάψει συμφωνίες αξίας $2,72 δισ. για τη ναυπήγηση πέντε LNGCs, έξι containerships και ενός offshore πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.