Τα θηριώδη αεροσκάφη 737 MAX μαγνητίζουν τα βλέμματα

Τα θηριώδη αεροσκάφη 737 MAX μαγνητίζουν τα βλέμματα

367
Τα θηριώδη αεροσκάφη 737 MAX μαγνητίζουν τα βλέμματα

Νέες επενδύσεις σε 23 νέα αεροσκάφη 737 MAX ανακοίνωσε πρόσφατα ο αμερικανικός όμιλος American Airlines. Πιο συγκεκριμένα, θα αγοραστούν από την Boeing μέσω της ενεργοποίησης options, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Την ίδια ώρα, η American Airlines ανακοίνωσε πως προσβλέπει στην ενεργοποίηση επιπλέον επτά options της για αεροσκάφη MAX εντός του 2022. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών θα εκκινήσουν το δ’ τρίμηνο του 2023 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως και το 2027. Η απόφαση του ομίλου να εντείνει την παρουσία των 737 MAX αεροσκαφών στον στόλο του έρχεται εν μέσω αναμενόμενης ανάκαμψης των επιβατικών πτήσεων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σημαντικές εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών ασκούν πιέσεις στον Λευκό Οίκο με επίκεντρο την άρση των μέτρων ελέγχου στις διεθνείς πτήσεις. Στο πλευρό των αερομεταφορέων βρίσκονται διάφοροι φορείς και οργανισμοί, ζητώντας από την αμερικανική κρατική διοίκηση να χαλαρώσει τις απαιτήσεις για ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Φωτό: Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.