Παραλαβή νεότευκτου δεξαμενόπλοιου κατανάλωσης μεθανόλης για τη NYK

Παραλαβή νεότευκτου δεξαμενόπλοιου κατανάλωσης μεθανόλης για τη NYK

169
Παραλαβή νεότευκτου δεξαμενόπλοιου κατανάλωσης μεθανόλης για τη NYK

Η NYK Bulkship (Asia) Pte. Ltd, εταιρεία του ομίλου NYK, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη, παρέλαβε στις 27 Ιανουαρίου το «Seymour Sun», ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών το οποίο ναυπηγήθηκε από τη Hyundai Mipo Dockyard στη Νότια Κορέα και καταναλώνει ως καύσιμο μεθανόλη.

Το «Seymour Sun» είναι εξοπλισμένο με κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος, εκτός από μαζούτ, μπορεί να τροφοδοτείται και με καύσιμη μεθανόλη. Επιπλέον, διαθέτει μια καινοτόμο τεχνολογία η οποία επιτρέπει τον περιορισμό των παραγόμενων εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) όταν το πλοίο ταξιδεύει καταναλώνοντας μεθανόλη ως καύσιμο, προσθέτοντας νερό στη μεθανόλη ώστε να ελαττώσει τη θερμοκρασία της κατά την καύση. Με αυτόν τον τρόπο, το «Seymour Sun» συμμορφώνεται με το αυστηρό πρότυπο Tier III του IMO που αφορά τις εκπομπές NOx, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη φιλικότερων προς το περιβάλλον θαλάσσιων μεταφορών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση συστημάτων ανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR) και επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR).

Το «Seymour Sun», το οποίο θα διαχειρίζεται η εταιρεία NYK Shipmanagement Pte. Ltd. του ομίλου NYK, πρόκειται να χρονοναυλωθεί από την Waterfront Shipping Limited, θυγατρική της Methanex Corporation, του μεγαλύτερου παραγωγού μεθανόλης παγκοσμίως.

Φωτό: www.nyk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.