Πτώση στη ναυλαγορά των containerships

Πτώση στη ναυλαγορά των containerships

170
Πτώση στη ναυλαγορά των containerships

Πτώση στη ναυλαγορά των containerships κατεγράφη την εβδομάδα 20 έως 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον οίκο αναλύσεων Drewry. Συγκεκριμένα, ο δείκτης WCI, που λαμβάνει υπόψη σημαντικά routes, κατέγραψε πτώση 2,9% σε εβδομαδιαία βάση και πλέον ισούται με $9.419,5/FEU. Ωστόσο, ο μέσος όρος του δείκτη από τις αρχές του έτους είναι ίσος με $9.518/FEU, $6.594 υψηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Screenshot 2022-01-27 190502

Οι σημαντικότερες μειώσεις κατεγράφησαν στα routes με αφετηρία τη Σαγκάη και προορισμό την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αντιθέτως, οι ναύλοι στα routes με προορισμό τη Σαγκάη παρέμειναν σταθεροί σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, αναλυτές και κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως η ναυλαγορά των containerships θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλο το 2022, ως απόρροια πληθώρας λόγων, μεταξύ άλλων της κρίσης των εφοδιαστικών αλυσίδων και της περιορισμένης αύξησης της προσφοράς.

Τέλος, η Drewry εκτιμά πως η ναυλαγορά των containerships θα παραμείνει σταθερή την επόμενη εβδομάδα (27/1-2/2).

Φωτό: Alf van Beem/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.