Τροφοδοσία πλοίων με LNG: Η Γαλλία ενισχύει το δίκτυό της

Τροφοδοσία πλοίων με LNG: Η Γαλλία ενισχύει το δίκτυό της

127
Τροφοδοσία πλοίων με LNG: Η Γαλλία ενισχύει το δίκτυό της

H CMA CGM και η TotalEnergies εγκαινίασαν το πρώτο ship-to-containership bunkering operation με καύσιμο LNG στο λιμάνι Marseille Fos στη νότια Γαλλία.

Συγκεκριμένα, το «CMA CGM BALI», ένα containership μεταφορικής ικανότητας 15.000 TEUs, το οποίο εξυπηρετεί τακτικές γραμμές μεταξύ Ασίας και Νότιας Ευρώπης, προμηθεύτηκε LNG από το «Gas Vitality» της TotalEnergies, το οποίο αποτελεί το πρώτο LNG bunker πλοίο στη Γαλλία. H τροφοδοσία 6.000 κ.μ. LNG έλαβε χώρα στον τερματικό εμπορευματοκιβωτίων Eurofos στον γαλλικό λιμένα, ενώ το «CMA CGM BALI» εκτελούσε ταυτόχρονα λειτουργίες φορτοεκφόρτωσης. Το «Gas Vitality» αποτελεί το δεύτερο τέτοιο πλοίο που ναυλώνει η TotalEnergies από τη Mitsui O.S.K. Lines, η οποία είναι και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στη σχετική ανακοίνωση της CMA CGM σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία υπογραμμίζει την πολύ καλή ομαδική δουλειά μεταξύ διαφόρων μερών της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Φωτό: www.cmacgm-group.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.