Ρεκόρ διελεύσεων πλοίων για τη Διώρυγα του Σουέζ

Ρεκόρ διελεύσεων πλοίων για τη Διώρυγα του Σουέζ

127
Ρεκόρ διελεύσεων πλοίων για τη Διώρυγα του Σουέζ

Ανεπηρέαστη παρέμεινε η κίνηση πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ το περασμένο έτος, παρά το πολυσυζητημένο συμβάν προσάραξης του «Ever Given» τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, η Διώρυγα ανακοίνωσε ακόμη ένα ρεκόρ για το προηγούμενο έτος, έπειτα από εκείνο των εσόδων, τα οποία ανήλθαν σε $6,3 δισ.

Ειδικότερα, εντός του 2021, 20.694 πλοία διήλθαν από τη διώρυγα, βάσει δήλωσης του επικεφαλής της, Osama Rabie. Αναφορικά με το 2022, ο κ. Rabie δήλωσε πως αναμένονται περισσότερες διελεύσεις λόγω των αυξημένων ναυπηγήσεων, παρά την αύξηση 6% στο κόστος διέλευσης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022.

Σημειώνεται ότι, στον απόηχο του συμβάντος με το «Ever Given», η Αρχή της Διώρυγας αποφάσισε να επιταχύνει έργα διάνοιξής της τον Ιούλιο του 2021, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2023. Βάσει του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του κ. Rabie, τα πλοία διέρχονται από τη διώρυγα σε νηοπομπή και τα νέα έργα θα οδηγήσουν σε αύξηση της ικανότητας ταυτόχρονης διέλευσης κατά έξι πλοία.

Φωτό: Khaled Elfiqi/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.