Maersk: Παραγγελία για τέσσερα ακόμα containerships κατανάλωσης μεθανόλης

Maersk: Παραγγελία για τέσσερα ακόμα containerships κατανάλωσης μεθανόλης

173
Maersk: Παραγγελία για τέσσερα ακόμα containerships κατανάλωσης μεθανόλης

Η AP Moller–Maersk, στo πλαίσιo της ανανέωσης του στόλου της, προχώρησε πρόσφατα σε μια συμπληρωματική παραγγελία τεσσάρων containerships κατανάλωσης καυσίμου μεθανόλης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία άσκησε το δικαίωμα επέκτασης μιας παραγγελίας που είχε κάνει τον Αύγουστο του 2021, η οποία αφορούσε οκτώ containerships χωρητικότητας 16.000 TEUs, τα οποία θα καταναλώνουν μεθανόλη ως καύσιμο.

Τα τέσσερα επιπλέον πλοία είναι προγραμματισμένα για παράδοση μέσα στο 2025, ενώ τα οκτώ πλοία της αρχικής παραγγελίας πρόκειται να παραδοθούν μέσα στο 2024. Πριν από την παραλαβή των δώδεκα πρωτοποριακών containerships, η Maersk πρόκειται επίσης να παραλάβει μέσα στο 2023 το πρώτο πλοίο κατανάλωσης μεθανόλης του στόλου της, ένα πλοίο τροφοδοσίας χωρητικότητας 2.100 TEU. Έτσι συνολικά τα δεκατρία πλοία κατανάλωσης μεθανόλης που θα διαθέτει η Maersk θα αντιπροσωπεύουν το 4,5% της συνολικής χωρητικότητας φορτίου του στόλου της εταιρείας.

Η επόμενη πρόκληση που έχει τώρα να αντιμετωπίσει η Maersk αφορά την εξασφάλιση αρκετών ποσοτήτων πράσινης μεθανόλης ώστε να τροφοδοτεί τα εν λόγω πλοία, καθώς οι ετήσιες ανάγκες της για το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο υπολογίζονται μετά την προσθήκη και των τεσσάρων επιπλέον πλοίων στους 420.000-540.000 τόνους. Αν και η εταιρεία δεν είναι σίγουρη αν θα μπορέσει να προμηθευτεί τις απαιτούμενες ποσότητες μεθανόλης για τα πρώτα ταξίδια των νέων πλοίων της, παρόλα αυτά είναι αισιόδοξη για τη διασφάλιση της προμήθειας του εν λόγω καυσίμου μέχρι τα έτη 2025-2026.

Φωτό: Sujithsidharth/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.