Πρόστιμα της Γκάνας σε πλοία με μη εμβολιασμένα πληρώματα

Πρόστιμα της Γκάνας σε πλοία με μη εμβολιασμένα πληρώματα

358
Πρόστιμα της Γκάνας σε πλοία με μη εμβολιασμένα πληρώματα

Νέα μέτρα ενάντια στην πανδημία και εστιασμένα στα πλοία που εισέρχονται στα ύδατά της λαμβάνει η Γκάνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αλληλασφαλιστικό οργανισμό Gard, η Υπηρεσία Υγείας της Γκάνας με νέα οδηγία θα επιβάλει πρόστιμα αξίας $3.500 στα πλοία που θα δένουν στα λιμάνια της αφρικανικής χώρας και δεν θα διαθέτουν πλήρωμα ή επιβάτες πλήρως εμβολιασμένους.

Η εν λόγω οδηγία επρόκειτο να εφαρμοστεί στις 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι αρχές της Γκάνας αποφάσισαν εν τέλει τη μετάθεση της εφαρμογής του μέτρου, προκειμένου οι διαχειριστές πλοίων να προετοιμαστούν καλύτερα, χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος νέα ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία εφαρμογής.

Σύμφωνα με το Gard, υπάρχουν ακόμη σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν. Για παράδειγμα, κρίνεται ασαφές εάν το πρόστιμο θα ισχύει για κάθε πλοίο, ανεξαρτήτως του αριθμού των μη εμβολιασμένων ναυτικών/επιβατών, ή εάν θα εφαρμόζεται ανά μη εμβολιασμένο μέλος πληρώματος/επιβάτη.

Την ίδια ώρα τονίζεται ότι, μετά την εξόφληση του προστίμου, τα μη εμβολιασμένα μέλη του πληρώματος θα εμβολιάζονται με το μονοδοσικό Johnson & Johnson από τις τοπικές υγειονομικές αρχές της Γκάνας. Και εδώ εγείρονται ερωτηματικά για την όλη διαδικασία του εμβολιασμού των μη εμβολιασμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο μέτρο έλαβαν οι αρχές της Γκάνας και για τον κλάδο των αερομεταφορών. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέονται με την Γκάνα ενημερώθηκαν περί αντίστοιχου προστίμου για μη εμβολιασμένους επιβάτες.

Τις τελευταίες ημέρες, τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί σημαντικά στην αφρικανική χώρα συγκριτικά με τα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.