Λιμένες Καλιφόρνια: Στα σκαριά επενδύσεις $2,3 δισ.

Λιμένες Καλιφόρνια: Στα σκαριά επενδύσεις $2,3 δισ.

89
Λιμένες Καλιφόρνια: Στα σκαριά επενδύσεις $2,3 δισ.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, προτείνει σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης στις εφοδιαστικές αλυσίδες, και δη στα λιμάνια της πολιτείας.

Πρόσφατα, ο Νιούσομ αποκάλυψε την πρότασή του για τον προϋπολογισμό του 2022-2023, στον οποίο περιλαμβάνονται επενδύσεις ρεκόρ στα λιμάνια της Καλιφόρνια, συγκεκριμένα ύψους $2,3 δισ. Το σχέδιο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους $1,2 δισ. για projects προς τη βελτίωση της διακίνησης εμπορευμάτων μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου από και προς τα λιμάνια της Καλιφόρνια. $875 εκατ. θα διοχετευτούν προς την ανάπτυξη λιμενικών εξοπλισμών μηδενικών εκπομπών και $110 εκατ. για την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού όσον αφορά την αντιμετώπιση της εφοδιαστικής κρίσης.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός χαιρετίστηκε από την Αρχή του λιμένα του Λος Άντζελες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το περασμένο έτος, τα λιμάνια των Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς ήρθαν αντιμέτωπα με σοβαρές καθυστερήσεις, απόρροια της πανδημίας, με τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές να επιθυμούν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Φωτό: Etienne Laurent/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.