Τα ναυπηγεία της Κίνας πρωταγωνιστές για το 2021

Τα ναυπηγεία της Κίνας πρωταγωνιστές για το 2021

124
Τα ναυπηγεία της Κίνας πρωταγωνιστές για το 2021

Την επικράτηση των κινεζικών ναυπηγείων σηματοδότησε το 2021. Κίνα και Νότια Κορέα «κονταροχτυπήθηκαν» επί σειρά μηνών για την πρωτοκαθεδρία στο ναυπηγικό μέτωπο και η Κίνα αποδείχθηκε νικήτρια το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού μέσου Business Korea, επικαλούμενο στοιχεία της Clarksons, το 2021 πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για πλοία συνολικής χωρητικότητας 45,73 εκατ. compensated gross tons (CGT). Από τις παραγγελίες αυτές, τα κινεζικά ναυπηγεία εξασφάλισαν συμβόλαια ναυπήγησης για πλοία συνολικής χωρητικότητας 22,8 εκατ. CGTs, εκθρονίζοντας τη Νότια Κορέα, που είχε καταλάβει την πρώτη θέση της κατάταξης των ναυπηγείων για τα έτη 2018 έως και 2020.

Επιπλέον, η επικράτηση της Κίνας οφείλεται στο γεγονός ότι εξασφάλισε πληθώρα συμβολαίων για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, των οποίων οι παραγγελίες «εκτοξεύτηκαν» εντός του 2021, ως απόρροια της εξαιρετικής ναυλαγοράς.

Από την άλλη, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ναυπήγηση gas carriers, το οποίο αντανακλάται και στο γεγονός ότι, εντός του 2021, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν το 91% των συμβολαίων για την κατασκευή LNGCs το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.