Νέο μέλος στο Maersk Mc-Kinney Moller Center

Νέο μέλος στο Maersk Mc-Kinney Moller Center

100
Νέο μέλος στο Maersk Mc-Kinney Moller Center

Η ναυτιλιακή εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων Eagle Bulk είναι προς το παρόν η τελευταία προσθήκη στην πρωτοβουλία Maersk Mc-Kinney Moller Center για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, μια μη κερδοσκοπική οντότητα έρευνας και ανάπτυξης, που εγκαθιδρύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk. H Eagle Bulk συμμετέχει στο εγχείρημα ως «Mission Partner», δηλαδή θα συνδράμει στις δοκιμές στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων μηδενικών ρύπων στα πλοία της για την εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων για την απόδοσή τους.

Αποτελεί μία ακόμα σημαντική προσθήκη μιας κραταιάς εταιρείας στην εν λόγω προσπάθεια, που έρχεται να συμπληρώσει τη συμμετοχή άλλων κολοσσών της ενέργειας, όπως η BP και η Total, και της ναυτιλίας, όπως η NYK και η V.Group, καθώς και άλλων ναυτιλιακών κλάδων, κατασκευαστών και φορέων, όπως ο νηογνώμονάς ABS και η εταιρεία Alfa Laval. Επίσης συμμετέχουν ισχυρά κράτη και κυβερνήσεις, όπως αυτές των ΗΠΑ, της Δανίας και της Νορβηγίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eagle Bulk, Gary Vogel, τόνισε ότι η ανάγκη για συνεργασία προς έναν κοινό σκοπό, αυτόν της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση του ενεργειακού μετασχηματισμού των εταιρειών. Εξέφρασε μάλιστα τον ενθουσιασμό του για τη συγκεκριμένη σύμπραξη και την ανυπομονησία του για την έναρξη των δοκιμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.