Η Μέση Ανατολή «ποντάρει» στα καύσιμα του μέλλοντος

Η Μέση Ανατολή «ποντάρει» στα καύσιμα του μέλλοντος

84
Η Μέση Ανατολή «ποντάρει» στα καύσιμα του μέλλοντος

Η γερμανική εταιρεία ενέργειας Uniper, αφουγκραζόμενη την αυξητική τάση για εναλλακτικά, φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα, προσβλέπει στην αύξηση πώλησης βιοκαυσίμων σε πλοιοκτήτες της Ανατολής.

Μέσω της συνεργασίας της με την αραβική εταιρεία Natural Fuels, η Uniper ήδη από την τρέχουσα χρονιά ξεκίνησε να προμηθεύει με βιοκαύσιμα πλοιοκτήτες από τα Εμιράτα, ανέφερε στο περιθώριο του «Middle East Executive Petroleum Conference» υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει σημειώσει θετικά αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμές μειγμάτων βιοκαυσίμων που παράγει, στη χρήση τους σε μηχανές πλοίων, χωρίς να παρατηρηθεί κάποια μεταβολή στη λειτουργία τους, και η παραγωγή τους έχει ευθυγραμμιστεί με τη γενικότερη διαδικασία παραγωγής. Ταυτόχρονα επιταχύνει σταδιακά τις διαδικασίες τροφοδοσίας πλοίων με εναλλακτικά βιοκαύσιμα από διάφορα λιμάνια των ΗΑΕ. Τα διυλιστήρια της εταιρείας στη Fujairah πωλούν όλη την παραγόμενη ποσότητα σε τοπικές αγορές, λόγω της ανταγωνιστικής τιμής και της εγγύτητας με τοπικούς πελάτες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν το 50% της παραγωγής εξαγόταν στη Σιγκαπούρη. Αυτό αντανακλά τη μετατόπιση της ζήτησης από τη Σιγκαπούρη προς τη Μέση Ανατολή.

Η Uniper επενδύει παράλληλα σε projects υδρογόνου στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική μέσω της συμμετοχής της στο εγχείρημα HYPORT® Duqm του Ομάν, για τη μετατροπή του λιμανιού Duqm της χώρας σε κόμβο παραγωγής και τροφοδοσίας οικολογικών καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με βασικό παράγωγο το υδρογόνο και κατ’ επέκταση την οικολογική αμμωνία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.