Έκρηξη σε αγκυροβολημένο πλοίο στον λιμένα του Σίδνεϊ

    510
    Έκρηξη σε αγκυροβολημένο πλοίο στον λιμένα του Σίδνεϊ

    Έκρηξη που έλαβε χώρα σε bulk carrier τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, οδήγησε στον τραυματισμό πέντε ναυτικών και στην εισαγωγή τους στο νοσοκομείο του Σίδνεϊ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του καναδέζικου ειδησεογραφικού μέσου CBC. Σύμφωνα με την εταιρεία Canada Steamship Lines, δύο μέλη του πληρώματος υπέστησαν ελαφριά εγκαύματα στα χέρια τους και στα πρόσωπά τους, ενώ τρία ακόμη μέλη του πληρώματος υπέστησαν επιφανειακά τραύματα. Για την έκρηξη ευθύνεται ανάφλεξη μεθανίου στο «μαγαζί» του μαραγκού του πλοίου CSL Kajika κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού του στον λιμένα του Σίδνεϊ.

    Θετική εξέλιξη συνιστά το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εξιτήριο σε έναν από τους πέντε τραυματίες, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις αναμένεται να δοθεί εξιτήριο μέσα στις επόμενες μέρες. Ένας εκ των πέντε θα χρειαστεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα για την πλήρη αποκατάστασή του από κάταγμα που υπέστη.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.