Αποεπένδυση της Vale στον άνθρακα

Αποεπένδυση της Vale στον άνθρακα

32
Αποεπένδυση της Vale στον άνθρακα

Σε αποεπενδύσεις στον τομέα του άνθρακα προχωρά η Vale, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του βραζιλιάνικου κολοσσού. Ειδικότερα, η Vale θα πουλήσει το ανθρακωρυχείο Moatize, όπως επίσης και το λιμενικό και σιδηροδρομικό project Nacala στη Μοζαμβίκη, στη Vulcan Minerals έναντι $270 εκατ. Το Nacala Logistics Corridor συνδέει το ανθρακωρυχείο Moatize με το λιμάνι βαθέων υδάτων Nacala στα ανατολικά της Μοζαμβίκης μέσω σιδηροδρομικής γραμμής 900 χλμ.

Από τη συμφωνία η Vale θα λάβει άμεσα τα $80 εκατ. και τα υπόλοιπα όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. «Πρόκειται για μία ακόμα εκπλήρωση της δέσμευσής μας να αναδιοργανώσουμε την εταιρεία μας», σχολίασε ο CEO της Vale, Eduardo Bartolomeo.

Η κίνηση της Vale αποτελεί μέρος της γενικότερης τάσης απεξάρτησης από τον άνθρακα, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για μείωση ή/και εξάλειψή του από το ενεργειακό μείγμα. Άλλωστε, στόχος του βραζιλιάνικου κολοσσού είναι να καταστεί κλιματικά ουδέτερος έως το 2050.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.