Ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον λιμένα του Ρότερνταμ

Ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον λιμένα του Ρότερνταμ

109
Ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον λιμένα του Ρότερνταμ

Ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε ο λιμένας του Ρότερνταμ, καθώς η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε αυτόν έσπασε το φράγμα των 15 εκατ. TEUs. Μάλιστα, αποτελεί τον πρώτο λιμένα στην Ευρώπη του οποίου η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων διαμορφώνεται σε τέτοια επίπεδα.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση των λιμενικών αρχών υπογραμμίζεται ότι υπήρξε πτώση στη διακίνηση containers λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας. Όμως, από το φθινόπωρο του 2020 και έπειτα, το λιμάνι του Ρότερνταμ «ανέβασε» ρυθμούς. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 κατεγράφη αύξηση 7,8% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

Σημειώνεται, πως ο λιμένας του Ρότερνταμ συνιστά διαχρονικά έναν εκ των σημαντικότερων κόμβων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Μάλιστα, αποτελεί τον μοναδικό ευρωπαϊκό λιμένα που βρέθηκε στην κορυφαία δεκάδα λιμένων παγκοσμίως για το 2020 σε όρους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, βάσει του World Shipping Council. Οι υπόλοιποι εννέα λιμένες ήταν ασιατικοί και στην πλειονότητα τους κινεζικοί (7 στους 9).

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.