Mega συμφωνία εξασφάλισε κινεζικό ναυπηγείο

Mega συμφωνία εξασφάλισε κινεζικό ναυπηγείο

203
Mega συμφωνία εξασφάλισε κινεζικό ναυπηγείο

Σε $1,9 δισ. ανέρχονται οι συνολικές παραγγελίες που εξασφάλισε το κρατικό κινεζικό ναυπηγείο China State Shipbuilding Corporation (CSSC). Οι εν λόγω παραγγελίες αφορούν τόσο ναυπηγήσεις πλοίων όσο και κατασκευές ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, η CSSC υπέγραψε οκτώ συμβόλαια για νεότευκτα πλοία. Το πρώτο αφορά τη ναυπήγηση ενός LNG carrier και την επιλογή για ακόμα ένα, για λογαριασμό της China Merchant Group. Το εν λόγω συμβόλαιο δεν συνιστά το μοναδικό που παρέχει την επιλογή για επιπλέον ναυπηγήσεις. Συγκεκριμένα, συμβόλαιο μεταξύ της Schoeller και της CSSC περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τεσσάρων heavy lift πλοίων, χωρητικότητας 32.000 dwt, καθώς και την επιλογή για ναυπήγηση επιπλέον δύο.

Τα υπόλοιπα συμβόλαια αφορούν τη ναυπήγηση δύο bulkers χωρητικότητας 210.000 dwt, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν και αμμωνία, οκτώ bulkers μεταφορικής ικανότητας 63.500 dwt, δύο containerships μεταφορικής ικανότητας 7.000 TEUs, δύο PCTC μεταφορικής ικανότητας 7.000 car equivalent και δύο Ro-Pax πλοίων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το κινεζικό ναυπηγείο υπέγραψε με την CSSC Shipping δήλωση προθέσεων για τη ναυπήγηση ενός LNG carrier με την επιλογή για κατασκευή ενός ακόμα ίδιου πλοίου.

Τέλος, οι υπόλοιπες παραγγελίες της CSSC αφορούν οκτώ ξεχωριστά projects ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.