Σε χαμηλά 75 ετών οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Σε χαμηλά 75 ετών οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

73
Σε χαμηλά 75 ετών οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Οι παγκόσμιες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται φέτος να αγγίξουν τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 75 ετών, εάν ο Δεκέμβριος δεν επιφυλάξει κάποια σημαντική μεταβολή, όπως καταδεικνύει νέα ανάλυση της Rystad Energy.

Πιο συγκεκριμένα, έως τα τέλη Νοεμβρίου οι ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όρους όγκου άγγιξαν τα 4,7 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe). To μέγεθος αυτό είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τα 12,5 δισ. boe το 2020.

Τον Νοέμβριο ανακοινώθηκαν επτά νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων συνολικού όγκου 219 εκατ. ισοδύναμου πετρελαίου. Ο μηνιαίος μέσος όρος του όγκου νέων ανακαλύψεων ανήλθε έως τα τέλη Νοεμβρίου στα 424 εκατ. boe, σύμφωνα με την ανάλυση της Rystad. Μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος τον περασμένο Νοέμβριο αποτελεί αυτή της ρωσικής Lukoil στο Μεξικό, η οποία υπολογίζεται σε 75 εκατ. boe.

H εξέλιξη αυτή έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη μείωση των επενδύσεων στην αγορά πετρελαίου υπό το πρίσμα απεξάρτησης των οικονομιών από τα ορυκτά καύσιμα. Στο πλαίσιο αυτό, εμπειρογνώμονες και κύκλοι της αγοράς υπογραμμίζουν τις ανησυχίες τους για σημαντικό αντίκτυπο των μειωμένων επενδύσεων στις τιμές ενέργειας τα επόμενη έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.