Η έκκληση αμερικανικών υπουργείων στις εταιρείες τακτικών γραμμών

Η έκκληση αμερικανικών υπουργείων στις εταιρείες τακτικών γραμμών

80
Η έκκληση αμερικανικών υπουργείων στις εταιρείες τακτικών γραμμών

Με κοινή τους επιστολή, τα αμερικανικά υπουργεία Μεταφορών και Γεωργίας κάνουν έκκληση στους κορυφαίους θαλάσσιους μεταφορείς του κόσμου να συμβάλουν στην ομαλοποίηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ και στην «ανακούφιση» των εφοδιαστικών αλυσίδων από τις συνέπειες της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα εμπορευματοκιβώτια που έχουν διαθέσει οι θαλάσσιοι μεταφορείς δεν επαρκούν για τις εξαγωγικές ανάγκες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση αμερικανικών αγροτικών εμπορευμάτων αλλά και «άδικα τέλη, καθώς οι μεταφορείς παρακάμπτουν τις συνήθεις διαδρομές και σπεύδουν να στείλουν πίσω άδεια τα εμπορευματοκιβώτια για εξαγωγή».

H εν λόγω κατάσταση αντανακλά και την πρόσφατη απόφαση ορισμένων θαλάσσιων μεταφορέων να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους προς το λιμάνι του Όουκλαντ. Ως απόρροια, εξαγωγείς αγροτικών εμπορευμάτων κλήθηκαν να στραφούν στα ήδη επιβαρυμένα από τη συμφόρηση λιμάνια των Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς. Μάλιστα τα δύο υπουργεία καλούν τους μεταφορείς να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμικότητα των τερματικών σταθμών στα υπόλοιπα λιμάνια της δυτικής ακτής (Πόρτλαντ, Όουκλαντ), δεδομένου ότι αυτά έχουν τη δυνατότητα να μετριάσουν τη συμφόρηση.

Η επιστολή στάλθηκε στους επικεφαλής των παρακάτω εταιρειών: CMA CGM America LLC, Wan Hai Lines America, COSCO North America, SM Line, Evergreen Shipping Agency, Hapag-Lloyd AG North America, Ocean Network Express, Zim American Integrated Shipping Services, OOCL (USA) Inc., Maersk Inc., MSC Mediterranean Shipping Company USA, Yang Ming Marine Transport Company.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.