Νέα λιμενική επένδυση από τη Rio Tinto

Νέα λιμενική επένδυση από τη Rio Tinto

260
Νέα λιμενική επένδυση από τη Rio Tinto

H Rio Tinto, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης ορυκτών υλών και μετάλλων, σε συνεργασία με την καναδική εταιρεία ενέργειας LNG CANADA, εγκαινίασαν από κοινού μια νέα αποβάθρα στο λιμάνι Kitimat του Καναδά. Η Rio Tinto θα χρησιμοποιήσει τη νέα αποβάθρα για εισαγωγές πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις της και για εξαγωγές αλουμινίου που παράγεται στα χυτήριά της στην περιοχή. Η αποβάθρα δέχτηκε ήδη το πρώτο πλοίο πρόσφατα ενώ γενικά μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερα πλοία που ξεπερνούν σε μήκος τα 250 μέτρα.

Ο εκπρόσωπος της Rio Tinto, Sébastien Ross, σημείωσε ότι η νέα αποβάθρα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους εργαζομένους και τα πλοία που προσεγγίζουν το καναδικό λιμάνι και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για τα εμπορεύματα της εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος της LNG CANADA, Peter Zebedee, η οποία κατασκεύασε και την αποβάθρα, ανέφερε ότι η εταιρεία είναι συνεπής στην αξία που προσφέρει στην περιοχή και τους συνεργάτες της. Η αποβάθρα είναι η έμπρακτη απόδειξη καθώς πάνω από 20 τοπικές εταιρείες συμμετείχαν στην κατασκευή της.

Οι τοπικές αρχές υπογράμμισαν ότι είναι σημαντικές οι προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εξήραν την εν λόγω κατασκευή.

Φωτό: Rio Tinto

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.