Οι πρωτοβουλίες της Minerva Gas για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Οι πρωτοβουλίες της Minerva Gas για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

527
Οι πρωτοβουλίες της Minerva Gas για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

H Minerva Gas και το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping υπέγραψαν συμφωνία ως αναγνώριση της κοινής δέσμευσής τους να διευκολύνουν και επιταχύνουν την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογικών λύσεων με επίκεντρο την απανθρακοποίηση της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η Minerva Gas θα γίνει μέλος του δικτύου και της ροής πληροφοριών που παρέχει το Center και θα έχει πρόσβαση στις γνώσεις και τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξής του.

Σε δήλωσή του, ο Σωκράτης Δημακόπουλος, COO της Minerva ανέφερε: «Η απανθρακοποίηση συνιστά μια σημαντική πρόκληση για τη ναυτιλία και απαιτεί διατομεακή συνεργασία και συμμετοχή. Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, μέσω του διαμοιρασμού της ναυτιλιακής εμπειρίας και γνώσης μας προς την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών και λύσεων που μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβαση προς ένα μέλλον χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα».

Η Minerva Gas διαχειρίζεται πέντε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου εκ των οποίων το Minerva Amorgos είναι υπό κατασκευή. Kαι τα πέντε πλοία διαθέτουν συστήματα και τεχνολογίες για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.