Απανθρακοποίηση της ναυτιλίας: Ενισχύονται οι πρωτοβουλίες των ναυλωτών

Απανθρακοποίηση της ναυτιλίας: Ενισχύονται οι πρωτοβουλίες των ναυλωτών

76
Απανθρακοποίηση της ναυτιλίας: Ενισχύονται οι πρωτοβουλίες των ναυλωτών

Τη συμμετοχή του στο Sea Cargo Charter ανακοίνωσε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο ενεργειακός κολοσσός Chevron. Την κίνηση αυτή χαιρέτισε ο πρόεδρος της Sea Cargo Charter Association, Jan Dieleman, καθώς αντανακλά το ενδιαφέρον σημαντικών ναυλωτών της αγοράς χύδην φορτίου όσον αφορά την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται πως το Sea Cargo Charter συνιστά μια παγκόσμια σύμπραξη, που παρέχει ένα πλαίσιο για την ευθυγράμμιση των ναυλωτών, και δη εκείνων της χύδην αγοράς, με τους κανόνες για την εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, όπως αυτοί θεσπίζονται από τον IMO. Συνεπώς, στους στόχους της συμπεριλαμβάνεται και η κορύφωση των εκπομπών της ναυτιλιακής βιομηχανίας όσο το δυνατόν συντομότερο, αλλά και η μείωση των ετήσιων εκπομπών της κατά το ήμισυ των επιπέδων του 2008. Όπως υπογράμμισε η Chevron στην ανακοίνωσή της, το Sea Cargo Charter αποτελεί μια πρωτοβουλία-σταθμό, προκειμένου οι ναυτιλιακές δραστηριότητες να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Τέλος, στο Sea Cargo Charter συμμετέχουν 25 ναυλωτές, μεταξύ άλλων η Maersk Tankers, η Norden, η Shell, η Tata Steel, η Trafigura και η TotalEnergies.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.