Επενδυτικό κρεσέντο για bulk carriers

Επενδυτικό κρεσέντο για bulk carriers

364
Επενδυτικό κρεσέντο για bulk carriers

Αυξήσεως συνέχεια για τις αγοραπωλησίες πλοίων μέσα στον Νοέμβριο, και δη για εκείνες bulkers, βάσει πρόσφατης έκθεσης της VesselsValue. Συγκεκριμένα, 900 bulk carriers έχουν αλλάξει ιδιοκτήτες από την αρχή του έτους, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό άνω του 50% επί των συνολικών αγοραπωλησιών του έτους (900 στα 1.790 bulkers, tankers, containerships και gas carriers).

3
Αγοραπωλησίες πλοίων (bulkers, tankers, containerships, gas carriers) την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021. Δεδομένα: VesselsValue

 

Επιπλέον, η συνολική αξία των αγοραπωλησιών bulkers την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου ανήλθε σε $15,3 δισ. Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι οι αγοραπωλησίες containerships και tankers ήταν 348 και 495 αντίστοιχα (συνολικά 843), η αξία τους διαμορφώθηκε στα $20,6 δισ. περίπου, ξεπερνώντας αρκετά εκείνη των bulkers. Το γεγονός αυτό αντανακλά αφενός τη σημαντική αύξηση στις αξίες των containerships λόγω της εξαίρετης ναυλαγοράς τους, αλλά αφετέρου την αύξηση στις αξίες tankers, καθώς κατεγράφησαν πολλές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τύπο πλοίου στο έτος (180 παραγγελίες και 495 αγοραπωλησίες), εν αναμονή της επικείμενης ανάκαμψης των ναύλων.

Τέλος, οι αξίες των bulkers βρέθηκαν σε πτώση μέσα στον Νοέμβριο, βάσει της VesselsValue και κάθε bulk carrier, ανεξαρτήτως μεταφορικής ικανότητας και ηλικίας, κατέγραψε πτώση στην αξία του. Οι μικρότερες πτώσεις κατεγράφησαν στις αξίες νέων παραγγελιών, ενώ κάθε bulker ηλικίας από 0 έως 5 έτη σημείωσε μειώσεις στην αξία του σε εύρος από 5,6-10,8%.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.