Moody’s: Σταθερό το outlook για την παγκόσμια ναυτιλία

Moody’s: Σταθερό το outlook για την παγκόσμια ναυτιλία

99
Moody’s: Σταθερό το outlook για την παγκόσμια ναυτιλία

Η Moody’s Investors Service υποβάθμισε το outlook για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία από «θετικό» σε «σταθερό» για τους επόμενους 12 με 18 μήνες, καθώς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οριακή αύξηση της ζήτησης έναντι της προσφοράς πλοίων.

Στο συγκεκριμένο report της Moody’s αναφέρεται ότι η αλλαγή του outlook αποτελεί απόρροια της αναπόφευκτης σύγκρισης με τη φετινή πολύ ισχυρή κερδοφορία επιμέρους κλάδων της ναυτιλίας παρά κάποιας επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εντούτοις οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα καλές για τον κλάδο και δύσκολα θα βελτιωθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα, εκτιμά η Moody’s.

«Τα κέρδη για τα containerships και τα bulkers αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, ωστόσο παρότι αναμένουμε ότι θα υποχωρήσουν από τα υψηλά του 2021, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Οι περιορισμένες παραδόσεις πλοίων το επόμενο έτος θα διατηρήσουν σε αυξημένα επίπεδα τους ναύλους», σημειώνεται στη σχετική έκθεση.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες των ναυτιλιακών εταιρειών θα συνεχίσουν να αυξάνονται το επόμενο έτος, με τις παραγγελίες ωστόσο να είναι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς εντείνονται οι απαιτήσεις των περιβαλλοντικών κανονισμών όσο πλησιάζουμε στο 2030.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.