Αυξημένες οι ουκρανικές ροές σιτηρών

Αυξημένες οι ουκρανικές ροές σιτηρών

53
Αυξημένες οι ουκρανικές ροές σιτηρών

Αυξημένες εμφανίζονται οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας μέχρι στιγμής την εμπορική περίοδο 2021-2022 (Ιούνιος-Ιούλιος). Ειδικότερα, οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών αγγίζουν τους 26,08 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση 17% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Από τον όγκο αυτό, 14,6 εκατ. τόνοι αφορούν τις εξαγωγές σιταριού, οι 4,96 εκατ. τόνοι το κριθάρι και οι 6,21 εκατ. τόνοι το καλαμπόκι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί αγρότες καλλιέργησαν 80,9 εκατ. τόνους σιτηρών το 2021 σε σχέση με τους 65 εκατ. τόνους το 2020. Οι εκτιμήσεις του ουκρανικού υπουργείου κάνουν λόγο για αύξηση των εξαγωγών στους 62,4 εκατ. τόνους από τους 44,7 εκατ. τόνους το 2021.

Η Ουκρανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη ζήτηση bulk carriers, ιδίως των μικρότερων, καθώς από εκεί και μέσω Μαύρης Θαλάσσης ξεκινούν το ταξίδι τους πολλά φορτία σιτηρών, με κύριους προορισμούς την Ασία αλλά και τη Βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.