H ευρωπαϊκή ναυτιλία επιλέγει συνενώσεις

H ευρωπαϊκή ναυτιλία επιλέγει συνενώσεις

82
H ευρωπαϊκή ναυτιλία επιλέγει συνενώσεις

Σε απλούστευση της δομής της προχωρά η δανέζικη πλοιοκτήτρια εταιρεία Norden, ως μέρος της στρατηγικής της. Συγκεκριμένα, βάσει ανακοίνωσής της την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η δομή της εταιρείας πλέον θα αποτελείται από δύο business units: ένα που θα επικεντρώνεται σε επενδύσεις και ένα που θα επικεντρώνεται σε παροχή υπηρεσιών μεταφορών.

Ειδικότερα, η παροχή υπηρεσιών μεταφορών θα αποτελεί αρμοδιότητα του business unit Freight Services & Trading, που θα δημιουργηθεί μέσω της συγχώνευσης των διευθύνσεων που ασχολούνται με τη λειτουργική διαχείριση των bulkers και των tankers. Όπως υπογραμμίζει η Norden, η νέα διεύθυνση θα υποστηρίζεται από ένα πλαίσιο διαχείρισης ρίσκου, προσβλέποντας σε ισχυρή κερδοφορία. Ταυτόχρονα, η Norden στοχεύει στην προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος στο tanker pool της, προσφέροντας την ίδια ευκαιρία βελτιστοποίησης των κερδών στα μέλη του pool.

Υπενθυμίζεται πως, εντός του 2020 αλλά και στις αρχές του 2021, η Norden εστίασε στην αγορά των bulkers, καθώς ανέμενε άνοδο της ναυλαγοράς. Η κίνησή της αυτή είχε ερμηνευτεί ως μείωση της έκθεσής της στη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων.

Τέλος, ο υπό διαχείριση στόλος της Norden ξεπερνά τα 200 bulkers και τα 50 δεξαμενόπλοια, ενώ το Norient Product Pool αριθμεί άνω των 100 πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.