Η Pacific Basin εισάγει τα ανθρακικά ουδέτερα ταξίδια

Η Pacific Basin εισάγει τα ανθρακικά ουδέτερα ταξίδια

14
Η Pacific Basin εισάγει τα ανθρακικά ουδέτερα ταξίδια

Η Pacific Basin, μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης πλοίων χύδην ξηρού φορτίου, ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός προγράμματος για πλόες μηδενικών εκπομπών ρύπων (PB Carbon Neutral Voyage Program). Με το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της που θέλουν να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος να πληρώνουν εθελοντικά ανάλογα με το ποσοστό ρύπανσης που προκαλεί η μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Martin Fruergaard, δήλωσε ότι πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, ξεκινώντας από την οικονομική αντιστάθμιση της ρύπανσης που προκαλούν, γνωστή και ως carbon offset. Η δυνατότητα των πελατών να πληρώνουν offset για τη ρύπανση που προκαλούν θα ανακατευθύνει τα συγκεντρωθέντα κεφάλαια προς επενδύσεις της εταιρείας σε projects που βοηθούν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην εδραίωση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Ο κ. Fruergaard τόνισε ότι η εταιρεία επενδύει σημαντικά ποσά και για την πραγματική μείωση εκπομπών αερίων από τον στόλο της. Στόχος της είναι να προχωρήσει στην ανανέωσή του, καθιστώντας τον έναν από τους πιο οικολογικούς έως το τέλος του 2050. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή μια στρατηγική offset θα συμβάλει στην αντιστάθμιση της αναπόφευκτης ρύπανσης από τη μεταφορά εμπορευμάτων. Η Pasific Basin ήδη από το περασμένο έτος δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μια αντίστοιχη τακτική για το ποσοστό μόλυνσης που προκαλούν οι επιχειρήσεις της στη στεριά, συνεργαζόμενη με την εταιρεία ενέργειας CLP Innovation Enterprises Ltd., που παρέχει πιστοποιημένες μονάδες μέσω των επενδύσεών της σε αιολικά και ηλιακά πάρκα στην Ασία.

Φωτό: Dominador/ Pixabay

Ναυτιλιακές εταιρείες με το βλέμμα στις βιώσιμες μεταφορές τού αύριο

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.