Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών

119
Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών

Tην πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην 114χρονη ιστορία της εξέλεξε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών (VDR).

Πιο συγκεκριμένα, νέα πρόεδρος της VDR εξελέγη η Gaby Bornheim, Managing Director της Peter Döhle Schiffahrts-KG. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η θητεία του καπτ. Alfred Hartmann, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του προέδρου της VDR από το 2015.

Η Bornheim, με σπουδές στη νομική, ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της Γερμανίας για πολλά χρόνια. Η Peter Döhle Schiffahrts-KG ιδρύθηκε το 1956, με τα κεντρικά της γραφεία στο Αμβούργο, και απασχολεί 5.000 υπαλλήλους σε στεριά και θάλασσα. Διαχειρίζεται εμπορικά έναν στόλο 500 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 400 containerships, όπως επίσης bulk carriers και πολλαπλών χρήσεων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του σ’ εμένα», ήταν οι αρχικές δηλώσεις της Bornheim μετά την εκλογή της. Και πρόσθεσε: «Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι μεγάλες, όπως η απανθρακοποίηση».

Φωτό: VDR/ Gesche Jäger

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.