Εφοδιαστικές αλυσίδες: Ικανοποίηση των εταιρειών λιανικής για τις πρωτοβουλίες Μπάιντεν

Εφοδιαστικές αλυσίδες: Ικανοποίηση των εταιρειών λιανικής για τις πρωτοβουλίες Μπάιντεν

81
Εφοδιαστικές αλυσίδες: Ικανοποίηση των εταιρειών λιανικής για τις πρωτοβουλίες Μπάιντεν

Τις πρωτοβουλίες της κρατικής διοίκησης Μπάιντεν για την αποσυμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων ενόψει εορτών εξήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart Inc. κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού στις ΗΠΑ, έχει αναλάβει σειρά μέτρων και δράσεων προκειμένου οι εφοδιαστικές αλυσίδες να εισέλθουν σε φάση κανονικότητας.

Στην ψηφιακή συνάντηση, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, συμμετείχαν επίσης οι CEOs των Best Buy Co Inc, Food Lion, Samsung North America, Qurate Retail Group, Todos Supermarket, Etsy Inc, Mattel Inc και Kroger Co (KR.N).

«Παρατηρούμε πρόοδο. Οι καθυστερήσεις στα λιμάνια και στη διακίνηση εμπορευμάτων βελτιώνονται», ανέφερε ο Doug McMillon στον πρόεδρο Μπάιντεν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η απόφαση του Λευκού Οίκου να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας στα λιμάνια συνετέλεσε στην ομαλότερη ροή εμπορευμάτων. Προς επίρρωσιν των παραπάνω, η Walmart έχει καταγράψει 51% βελτίωση στη ροή των εμπορευμάτων της μέσω των λιμανιών της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η συνάντηση με τους CEOs εταιρειών λιανικής ήλθε λίγα 24ωρα μετά τη λήξη της Black Friday, οπότε οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 29,8% συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα του 2020.

Τέλος, εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της Cyber Monday η αξία των ηλεκτρονικών πωλήσεων των εταιρειών λιανικής άγγιξε τα $11,3 δισ., αριθμός μειωμένος συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι μικρότερες εκπτώσεις και οι περιορισμένες επιλογές προϊόντων, λόγω της κατάστασης στις εφοδιαστικές αλυσίδες, μείωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.