MSC Cruises: Παραλαβή της νέας ναυαρχίδας του ανανεωμένου στόλου της

MSC Cruises: Παραλαβή της νέας ναυαρχίδας του ανανεωμένου στόλου της

129
MSC Cruises: Παραλαβή της νέας ναυαρχίδας του ανανεωμένου στόλου της

Στις 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο της Fincantieri στο Monfalcone της Ιταλίας η καθέλκυση του «MSC Seascape», του δεύτερου κρουαζιερόπλοιου της σειράς Seaside EVO, που έρχεται να προστεθεί στον στόλο της MSC Cruises. Παράλληλα, στο ιδιωτικό νησί Ocean Cay MSC Marine Reserve της MSC Cruises στις Μπαχάμες, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του «MSC Seashore», ενός ακόμα καινοτόμου κρουαζιερόπλοιου της νέας σειράς Seaside EVO της εταιρείας.

Τα δύο νεότευκτα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν ορισμένες από τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές τεχνολογίες και λύσεις, που τους επιτρέπουν να ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, ενισχύοντας τις προσπάθειες της MSC Cruises για την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Ο εξοπλισμός του «MSC Seascape» θα περιλαμβάνει συστήματα επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης σε καθέναν από τους τέσσερις κινητήρες Wärtsilä 14V 46F, προσφέροντας μείωση των εκπομπών των οξειδίων του αζώτου έως και κατά 90%, καθώς και υβριδικά συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για την απομάκρυνση του 98% των οξειδίων του θείου από τις εκπομπές του πλοίου. Επιπλέον, το πλοίο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, κορυφαία συστήματα επεξεργασίας λυμάτων καθώς και αρκετές τεχνολογίες βελτίωσης της ενεργειακής του απόδοσης, ενώ θα είναι εξοπλισμένο και με ένα σύστημα διαχείρισης του εκπεμπόμενου υποθαλάσσιου θορύβου για τη μείωση των πιθανών επιπτώσεών του στα θαλάσσια θηλαστικά.

Το χωρητικότητας 169.400 GT «MSC Seascape» θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 5.877 επισκέπτες, διαθέτοντας εξωτερικούς χώρους 13.000 τ.μ.

Φωτό: www.msccruisesusa.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.