Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και συμμετέχει στα βραβεία Elevate...

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και συμμετέχει στα βραβεία Elevate Greece

208
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και συμμετέχει στα βραβεία Elevate Greece

Συνεπής στον ρόλο της για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να υποστηρίζει την τεχνολογία και την καινοτομία ως βάσεις για μια ανταγωνιστική οικονομία, για μια σύγχρονη αγορά, για καλύτερες και περισσότερες θέσεις εργασίας. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι η νέα υψηλή αναπτυξιακή αξία, το νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας. Αναγνωρίζοντας τα οφέλη και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, η Εθνική Τράπεζα επενδύει σταθερά για περισσότερο από μία δεκαετία σε αυτήν, κάνοντας πράξη το όνειρο και το ταλέντο μίας γενιάς Ελλήνων και Ελληνίδων.

Ξεκίνησε από το 2010, όταν η νεοφυής επιχειρηματικότητα ήταν ένας σχεδόν άγνωστος όρος. Τότε, η Εθνική Τράπεζα, με υπευθυνότητα και συνέπεια, θεσμοθέτησε το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας​​ στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Επίσης, μαζί με 7 σημαντικούς φορείς, προχώρησε  στη δημιουργία του Greek Fintech Hub, μιας πρωτοβουλίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο χρηματοοικονομικό κλάδο στην Ελλάδα μέσα από δράσεις χρηματοδότησης, δικτύωσης, ενημέρωσης, καθοδήγησης και εξωστρέφειας.

Πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα, επίσημος υποστηρικτής του θεσμού Elevate Greece –μίας  πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο τη χαρτογράφηση και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας– συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης, τόσο στην αξιολόγηση των εταιριών που εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», όσο και στην επιτροπή αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό για την απονομή των Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, στα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2021, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Εθνική Τράπεζα απένειμε στην εταιρεία METIS Cyberspace το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια», το χρηματικό έπαθλο του οποίου χορήγησε με το ποσό των 10.000 ευρώ. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα προσέφερε τη δυνατότητα στις νικήτριες εταιρείες όλων των κατηγοριών να έχουν πρόσβαση στην προσφορά τραπεζικών υπηρεσιών για νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως υπηρεσίες e-commerce με μηδενική χρέωση, πρόσβαση σε μικροχρηματοδότηση κ.λπ.

IMG_0485
Ο επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, κ. Σπύρος Αρσένης και ο διευθύνων σύμβουλος της METIS Cyberspace, κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει τη στρατηγική συνεχούς επένδυσης, με εκτενείς δράσεις, ενσωμάτωση καινοτόμων υπηρεσιών στο offering προς τους πελάτες της και νέες ιδέες και προτάσεις. Επειδή για την Εθνική Τράπεζα η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι μια Εθνική προτεραιότητα, μια Εθνική υπόθεση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.