Star Bulk: Εντυπωσιακά τα κέρδη το γ’ τρίμηνο

Star Bulk: Εντυπωσιακά τα κέρδη το γ’ τρίμηνο

540
Star Bulk: Εντυπωσιακά τα κέρδη το γ’ τρίμηνο

Μετά από μια μουδιασμένη περίοδο λόγω πανδημίας, τα ναύλα για τη μεταφορά τόσο αγροτικών και ορυκτών όσο και βιομηχανικών εμπορευμάτων έχουν εκτοξευθεί, λόγω και της απότομης αύξησης της ζήτησης. Η τάση αυτή αντανακλάται και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Star Bulk, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Πέτρος Παππάς. Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία κατέγραψε αύξηση της τιμής των μετοχών της περισσότερο από 3%, καθώς οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά στη δημοσιοποίηση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Τα προσαρμοσμένα κέρδη άγγιξαν τα $225 εκατ. έναντι $27 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο το 2020.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η εταιρεία συνεχίζει να έχει υγιείς ταμειακές ροές, επιτρέποντας μια σταθερή απόδοση για τους επενδυτές της. Η Star Bulk θα διανείμει μέρισμα $1,25 ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο. Τέλος, ο επικεφαλής της εταιρείας υπογραμμίζει ότι η Star Bulk δεσμεύεται να ηγηθεί των προσπαθειών για μια βιώσιμη πράσινη ναυτιλία. Οι προσπάθειες αυτές καταγράφονται στην τρίτη ετήσια έκθεση της εταιρείας για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.