Προηγμένο σύστημα φόρτισης πλοίων στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Προηγμένο σύστημα φόρτισης πλοίων στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

134
Προηγμένο σύστημα φόρτισης πλοίων στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Η εταιρεία Wilkie Engineering Ltd πρόκειται να γίνει μέτοχος της βρετανικής εταιρείας ανάπτυξης πράσινων τεχνολογιών Oasis Marine Power Ltd, προκειμένου να συνεργαστούν για το εμπορικό λανσάρισμα ενός καινοτόμου συστήματος φόρτισης πλοίων.

Το Oasis Power Buoy, το οποίο έχει αναπτύξει η Oasis Marine Power, είναι ένα καινοτόμο σύστημα φόρτισης που αποτελείται από μια σημαδούρα, στην οποία μπορούν να προσδένουν υβριδικά αλλά και πλήρως ηλεκτρικά πλοία με μπαταρίες προκειμένου να φορτίσουν.

Οι θαλάσσιες δοκιμές του εν λόγω συστήματος αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για το 2022. Το σύστημα αρχικά θα προορίζεται για υπεράκτια αιολικά πάρκα, όπου υβριδικά και ηλεκτρικά πλοία μεταφοράς πληρωμάτων (CTVs) θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέφουν στη στεριά για επαναφόρτιση. Το Oasis Power Buoy θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από τις ανεμογεννήτριες, παρέχοντας έτσι μια πηγή ενέργειας μηδενικών εκπομπών και λειτουργώντας παράλληλα ως σημείο αγκυροβόλησης των πλοίων.

Ο George Smith, διευθύνων σύμβουλος της Oasis Marine Power Ltd, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Wilkie Engineering θα συνεργαστεί με εμάς ως κατασκευαστής αλλά και επενδυτής. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε ως συνεργάτη μια τοπική εταιρεία την οποία μπορούμε να εμπιστευτούμε πλήρως για τον ποιοτικό σχεδιασμό του Oasis Power Buoy. Επιπλέον, η Wilkie μοιράζεται τις ίδιες φιλοδοξίες με εμάς σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας γενιάς προϊόντων, τα οποία θα μειώσουν τις περιβαλλοντικές εκπομπές του ναυτιλιακού κλάδου και θα έχουν ταυτόχρονα μεγάλη διάρκεια ζωής».

Φωτό: Helmut Jungclaus/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.