Ενίσχυση της συνεργασίας Wärtsilä και Grimaldi με επίκεντρο τα open loop scrubbers

Ενίσχυση της συνεργασίας Wärtsilä και Grimaldi με επίκεντρο τα open loop scrubbers

121
Ενίσχυση της συνεργασίας Wärtsilä και Grimaldi με επίκεντρο τα open loop scrubbers

H εταιρεία Wärtsilä Exhaust Treatment έλαβε πρόσφατα παραγγελία από την ισπανική Trasmed GLE SL, μέλος του ομίλου Grimaldi, για την εγκατάσταση του συστήματος μείωσης καυσαερίων ανοιχτού βρόχου της Wärtsilä σε δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Συγκεκριμένα, η Wärtsilä πρόκειται να εγκαταστήσει σε καθένα από τα δύο RoPax πλοία της Trasmed τέσσερα I-SOx scrubbers ανοιχτού βρόχου, ένα σε κάθε κινητήρα, επιτρέποντας έτσι τη συμμόρφωση των πλοίων τόσο με τον κανονισμό της MARPOL Annex VI που αφορά τη μείωση του επιτρεπόμενου ποσοστού του θείου στα καύσιμα από 3,5% σε 0,5% όσο και με το όριο του 0,1% που αφορά τους διεθνείς κανονισμούς και τους κανονισμούς των περιοχών ECA.

Οι εγκαταστάσεις των scrubbers στα πλοία θα πραγματοποιηθούν το 2022 και θα σηματοδοτήσουν την πρώτη φορά που η Wärtsilä θα εγκαταστήσει scrubbers σε πλοία RoPax που επιχειρούν στη Μεσόγειο.

H νέα αυτή συμφωνία ενισχύει τη μακροχρόνια συνεργασία που διατηρούν οι δύο εταιρείες και η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση scrubbers σε αρκετά πλοία του ομίλου Grimaldi.

Ο Sigurd Jenssen, διευθυντής της Wärtsilä Exhaust Treatment, ανέφερε σχετικά: «Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν βασίζεται μόνο στη μακροχρόνια εταιρική σχέση που διατηρούμε με τον όμιλο Grimaldi και τις θυγατρικές του εταιρείες, αλλά επιβεβαιώνει επίσης την ευρύτερη τάση που παρατηρούμε στον ναυτιλιακό κλάδο, σύμφωνα με την οποία οι πλοιοκτήτες επενδύουν σε ποιοτικές και ευέλικτες τεχνολογίες για τα πλοία τους, είτε αυτό αφορά νεότευκτα πλοία είτε μετασκευές παλαιότερων».

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.